25 Mayıs 2009 Pazartesi

Premier Lig kralı Anelka

Manchester United'ın şampiyonluğu ile sona eren Premier League 2008-2009 sezonunda Chelsea'nin forveti Nicolas Anelka gol kralı oldu.

Fenerbahçe'nin eski forveti Anelka, Chelsea'nin Sunderland'i 3-2 yendiği sezonun son maçında mükemmel bir golle fileleri havalandırarak gol krallığına ulaştı.

Fransız yıldız sezonu 19 golle tamamlarken, Manchester United'ın Hull City ile oynadığı son lig maçında dinlendirdiği Cristiano Ronaldo'yu bir gol farkla geride bıraktı.

Chelsea'nin Sunderland'i yendiği karşılaşma, Guus Hiddink'in Londra takımının başında Premier League'de çıktığı son maç oldu.

Luiz Felipe Scolari'nin Şubat ayında gönderilmesinden sonra geçici olarak Chelsea'nin başına geçen Hiddink, gelecek hafta Everton ile oynanacak FA Cup finaliyle İngiltere'ye veda edecek.

Chelsea'deki görev süresi içinde sadece bir yenilgi alan Hollandalı teknik adam, "Geri döneceğim ama turist olarak... Burada çok iyi zaman geçirdim. Şimdi diğer görevime gidiyorum" dedi.

Anelka'nın Sunderland'e attığı golü "dünya klasında" olarak değerlendiren Hiddink, "mükemmel bir hücumdu, takım çalışmasının çok güzel bir örneğiydi" diye konuştu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder