26 Mayıs 2009 Salı

Aydınspor kaptanından şike iddiası

Aydınspor'da takım kaptanı Bartu, yardımcı antrenör Oktay Çabuk'un kendisine Menemen Belediyespor adına para teklif ettiğini öne sürdü.

Menemen Belediyespor'a 1-0 yenilerek profesyonel lige veda eden Aydınspor'da takım kaptanı Bartu, yardımcı antrenör Oktay Çabuk'un kendisine Menemen Belediyespor adına 50 bin TL teklif ettiğini öne sürdü.

Bartu Büyükyıldırım yaptığı açıklamada, Menemen Belediyespor maçı öncesi Belediye Sosyal Tesisleri'nde akşam yemeği yedikten sonra tesislere geldiklerini, kendisinin tesis dışında oturduğu sırada yanına gelen yardımcı antrenör Oktay Çabuk'un “Maçı 50 Bin TL'ye Menemen'e vereceksin” dediğini savundu.

“Sakın bunu bana söylememiş ol” karşılığı verdiğini belirten Bartu Büyükyıldırım, Çabuk'un kendisinden beklediğini alamayınca 5-6 futbolcunun da şahit olduğu ortamda, kaleci Mehmet ile yaklaşık 1 saat görüştüğünü kaydetti.

ERGUVAN OLAYI DOĞRULADI

Öte yandan, teknik direktör Zeki Erguvan da yardımcı antrenör ile Bartu arasında geçen diyaloğun doğru olduğunu, Bartu'nun daha sonra aynı olayı kendisine ve menajer Ufuk Gezeroğlu'na anlattığını bildirdi.

Erguvan, şöyle konuştu:

“Olayın olduğu gün Bartu gelip, Oktay Çabuk ile arasında geçen konuşmayı anlattı. Biz menajer ile birlikte başkanın odasına girdik. Oktay'ın nasıl böyle bir teklifte bulunabileceğini söyledik. O an inanın vücudum sinirden titriyordu. Gezeroğlu, 'Bu yapar' diyerek, sinirli bir şekilde başkanın odasından çıktı. Maç öncesi bu adamı istemiyoruz diye söyledik. Gereği yapılmadı. Hatta ben kampa getirilmemesini istedim. Ancak yine de otobüsle bizimle kampa geldi.”

Erguvan, kendisinin göreve geldiğinde Oktay Çabuk'un normal şartlarda görevden ayrılmasını ya da yönetimin görevden almasını beklediklerini, ancak bu konuda da hiçbir şey yapılmadığını belirtti.

Çabuk'un son 3 hafta kulüpte hiçbir işe karışmadığını, kendisinin de işine karıştırmadığını anlatan Erguvan, Oktay Çabuk'un diğer yardımcı antrenörüne, Bartu'ya yaptığı teklif için “Ben zarf attım” dediğini savundu.

Öte yandan, takım kaptanı Bartu'nun aynı olayı yerel bir televizyon kanalına da anlattığı, kanalın ses kaydını yayınlayacağı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder