25 Mayıs 2009 Pazartesi

BiR BAŞARI ÖYKÜSÜ BİR GURUR KAYNAĞI TUGAY KERiMOĞLU

Parlak ve gururlarla dolu bir Milli Takım ve Galatasaray kariyerinin ardından ingiltere Premier Lig’in Blackburn Rovers takımında top koşturan futbolcumuz Tugay Kerimoğlu, dün West Bromwich ile oynanan ligin son maçında sahaya çıkarak profesyonel futbol hayatına son noktayı koydu.
Tugay’ın son maçında tribünleri tıklım tıklım dolduran Blackburn Rovers taraftarları, ellerinde Türk bayrakları ve Tugay Kerimoğlu maskeleriyle stadı şölen alanına çevirdi. Neredeyse tamamının Türk bayraklarıyla donatıldığı stadyumda yaklaşık 100 kadar Galatasaray taraftarı da Tugay’a destek vermek için yerlerini aldı. Karşılaşma boyunca sürekli, “I love you Tugay” ve “You are my Turkish delight” (”Sen bizim Türk lokumumuzsun”) tezahüratları yapan taraftarların bazıları göz yaşlarını tutamadı.

Blackburn Rovers kulübünün kurallarına göre bir futbolcu için jübile maçı yapılabilmesi için klübte en az 10 yıl oynamış olması gerekiyor. Tugay için jübile maçı düzenlenmedi ancak yönetim Tugay için 20 bin maske bastırdı.

Premier Lig’den düşmesi kesinleşen W.B.A ile oynanan maçın 85. dakikasında oyundan alınan Tugay, dakikalarca ayakta alkışlanarak oyundan çıktı. Oyunun son düdüğünün ardından tekrar sahaya çıkan Tugay, 29 bin kişinin doldurduğu stadyumda tek başına taraftarları selamladı. Duygusal bir vedalaşmanın yaşandığı stadyumu kızı Melisa ile birlikte selamlayan Tugay, kramponlarını da tribünlere fırlattı.

Taraftarlarla vedalaşan Tugay Kerimoğlu, daha sonra saha kenarına gelerek eşi Etkin Kerimoğlu’na sarıldı. Tugay Kerimoğlu son olarak kendisi için Londra’dan gelen Galatasaray taraftarlarına stad dışında imza verdi. Yüzlerce İngiliz ve Türk taraftar, Tugay Kerimoğlu ile ayrıca fotoğraf çektirdi.

tugay

Stad çıkışı mikrafonlara konuşan Tugay Kerimoğlu, bundan sonraki planlarından da bahsetti. Bundan sonraki hayatına antrenörlük yaparak devam edeceğini belirten Kerimoğlu, şöyle konuştu: “Kafamda antrenörlük her zaman var. Bunun dışında kalan işlemleri Dünya Kupası’nda verilen A Lisansı’nı Türkiye’de güncelleştirip tekrar bu ülkeye dönmek istiyorum. Tabi çocukların okulları burda. Bundan sonrası için bu ülkede yaşayıp, bir takımda antrenörlüğe başlamak istiyorum. Hem tecrübe kazanmak hem de pratik yapmak istiyorum” dedi.

Antrenörlük yapacağı takımın hangi takım olacağı ile ilgili bir soruya ise Tugay, “Her şey olabilir. Onu Allah bilir, tam olarak net değil” şeklinde konuştu.

buyuk-kaptan

Ne diyelim böyle bir kariyer,böyle bir mutluluk,böyle bir gurur herkese nasip olmaz.İnşallah bu başarılarını antrenörlük kariyerinde de sürdürürsün.İngitere’nin stadları senin sayende bayraklarımızla doldu,bir çok kişi profesyonelliği,efendiliği,ve sorumluluk bilincini senden öğrendi.Bizlere hep iyi örnek oldun.İngilizler seni birçok İngiliz futbolcudan daha fazla sevdi ve saygı duydu.Gururumuzsun Tugay Kerimoğlu.Teşekkürler Büyük Kaptan ,seni hiç unutmayacağız…

Büyük kaptanın kariyeri,başarıları ve gurur öyküsü bu satırlara sığmaz belki ama özgeçmişi ve kariyeri hakkında birşeyler paylaşalım tabi.

Tugay Kerimoğlu 24 Ağustos 1970 Trabzon doğumlu bir Türk futbolcudur.Futbol hayatına Trabzonspor’da başlamıştır.2001 yılından bu yana İngiltere’nin Blackburn Rovers F.C. takımında forma giymektedir. Tugay Blackburn’den önce İskoçya’nın Glasgow şehrindeki Rangers F.C. takımında 25 maç oynadı ve üç gol attı. Euro 2000 ve 2002 Dünya Kupası’nda da Milli takımda oynayan Tugay; 2003 yılında; Türkiye Euro 2004′e katılamaması ile milli takımdan kendi isteğiyle emekli oldu.

Tugay genelde orta saha’da ya defansif ya da oyun kurucu olarak oynamaktadır. İki ayağını da çok iyi kullanabilen Tugay, yerini bulan uzun pasları ve uzaktan attığı isabetli şutları ile tanınır. Tugay’ın bu enerjisi son iki sezondur sözleşmesinin yenilenmesiyle ödüllendirilmiştir.

Galatasaray’da 1990′dan 1999 yılına kadar oynayan Tugay; 6 kez Türkiye Ligi şampiyonluğu, 4 kez Türkiye Kupası kazandı. Ocak 2000′de Rangers’a transfer olan Tugay, burada da İskoçya Ligi şampiyonluğunu ve İskoçya Kupasını kazandı. 2001-02 sezonunda da Blackburn’e transfer olduğunda da, ilk sezonunda İngiltere Lig Kupasını kazandı.

2003-04 sezonunda Blackburn’ün en iyi futbolcu seçilen Tugay; performansını devam ettirmesiyle 2006-07 sezonunda da Blackburn’ün en önemli futbolcularından biri olmuştur. 2004 sezonuna kadar da; Galatasaray’dan eski hocası Graeme Souness’ın teknik direktörlüğünde çalışmıştır.

Blackburn’deki ilk golünü Blackburn’un West Ham United’ı 7-1 yendiği maçta uzaktan bir şutla atan Tugay; ilk maçını da Southampton F.C. karşısında oynadı.

Tugay Blackburn Rovers taraftarlarının en beğendiği futbolcular arasında yer alır; ilk sezonunda lig kupasını kazanılmasında önemli rol oynamıştır. 2006/07 Uefa Kupası’nda FC Basel karşısındaki 3-0 lık galibiyette ceza sahası dışından attığı gol ile dikkatleri çeken Tugay; bir kaç maç sonra Tottenham karşısında da benzeri bir gol atmış ve karşılaşmada kırmızı kart görmüştür.

Blackburn’un hocası Mark Hughes; Tugay’ın yeteneklerine hayran olduğunu belirtmiş ve 2007-08 sezonunda da Tugay’ı takımında istediğini iletmiştir.

Tugay,Lucas Neill’in 2007 yılı başında West Ham United’a transfer olmasıyla Blackburn’ün birinci kaptanı olmuştur. Genelde medya’nın ilgisine karşılık vermez, oldukça iyi bir ingilizcesi ve espri kabiliyeti olmasına rağmen; nadiren söyleşi yapar.Uzun uzun boş sözler sarfedetmek yerine genelde sahada futboluyla konuşmuştur…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder