26 Mayıs 2009 Salı

Gomez Bayern Münih'te



Milli futbolcu Hamit Altıntop'un takımı Bayern Münih, Stuttgart'ın forvet oyuncusu Mario Gomez ile anlaştı.

Bundesliga'yı ikinci sırada tamamlayan Bayern Münih Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, bir süredir görüştükleri Gomez ile anlaşmaya varıldı.

Gomez de kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, yeni takımına gitmek için gün saydığını belirtirken, ''Bayern Münih, çok özel bir takım. Lig şampiyonluğu ve Avrupa Şampiyonlar Ligi için elimden gelenin en iyisini yapacağım'' ifadelerini kullandı.

Almanya Milli Takımı formasını da giyen 23 yaşındaki Mario Gomez, Bundesliga'yı 3. sırada bitiren takımı Stuttgart'ta bu sezon 24 gol kaydetti.
GOMEZ EN PAHALI TRANSFER
Alman mili takımı oyuncusu olan Mario Gomez'in, bugüne kadar Bayern Münih'e geçen en pahalı oyuncu olduğu bildirildi.

Stuttgart takımından Bayern Münih'e transfer olan ve yaklaşık 30 milyon Avro alması beklenen Gomez'i, Olympique Marsilya'dan Bayern Münih'e geçerken 25 milyon avro alan Franck Ribery ve yaklaşık 20 milyona Deportivo La Coruna'dan Münih'e gelen Roy Makaay izliyor.

Gomez, Stuttgart'tan Münih'e gitme kararı almasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, VfB Stuttgart'ta çok güzel bir dönem geçirdiğini, bu nedenle böyle bir karar almasının kendisi için kolay olmadığını belirterek, yine de kararını Stuttgart yönetimi, ailesi ve danışmanıyla konuşarak aldığını söyledi.

Stuttgart ile ilişkilerini kopartmayacağını ifade eden Gomez, bazı Stuttgart taraftarlarının kendisini anlamakta zorluk çekebileceklerini, ancak taraftarlardan eski güzel günleri unutmamalarını istediğini kaydetti.

Stuttgart'ın spor sorumlusu Horst Heldt de, Gomez'i bugüne kadar 2 kez kulüpte tutmayı başardıklarını, ancak şimdi değişiklik yapmaya karar verdiğini ve bundan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, Gomez'in bu sezon çok iyi işler yaptığını ve takımın başarısında büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder