25 Mayıs 2009 Pazartesi

Denizli'den Beşiktaş'a kötü haber

Siyah-beyazlı taraftarların şampiyonluk kutlaması yapmaya hazırlandığı zorlu randevu öncesi Denizlispor yönetimi Beşiktaş taraftarına 15 bin kişilik Atatürk Stadı'nda 771 kişilik yer ayrılacağını açıkladı.

Milliyet'in haberine göre, Süper Lig'in bitimine bir hafta kala şampiyonluk yarışındaki en yakın rakibi Sivasspor'un önünde 2 puan farkla zirvede bulunan Beşiktaş, ligin 34. haftasında Denizlispor ile deplasmanda oynayacağı maç için Denizli'ye maçtan iki gün önce gitme kararı aldı. 30 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de başlayacak karşılaşma için 28 Mayıs günü Denizli'ye gidecek. Siyah Beyazlı takımın şehir içinde bulunan bir otelde konaklayacağı öğrenildi.

Öte yandan Denizli'de şampiyonluk turu atmaya hazıranan Siyah Beyazlı takım 30 Mayıs'da oynanacak mücadele öncesi Denizlispor kulübü yetkilileri ile temasa geçip, karşılaşmaya alınacak Beşiktaş taraftarlarının sayısının normal şartlardan daha fazla olmasını talep etmeye hazırlandığı öğrenildi.

15.420 kapasiteli Denizli Atatürk Stadyumu'nda oynanacak mücadelede Siyah Beyazlı takım taraftarları normal şartlarda koltuk sayısını yüzde 5'i yani 771 kişi ile takımlarına destek verebilecekler. Ancak Beşiktaş yönetimi şampiyonluk turu atmanın hesaplarını yaparak kapasitenin yarısı oranındaki, 7710 kişilik yer talep etmeye hazırlanıyor. Kulübün Genel Sekreteri Kenan Öner, Denizlispor'un bu teklifi kabul etmesi halinde, Türkiye Futbol Federasyonu'na da baş vurmaya hazırlandıklarını söylerken, Beşiktaş'a Denizli'den kötü haber geldi.

Denizlispor başkanı Ali İpek henüz Beşiktaş'ın bu yönde bir istediği ile karşılaşmadıklarını söylerken, Siyah Beyazlı takımın böyle bir teklifi kendilerine sunmaları halinde cevaplarının olumsuz yönde olacağını belirtti. Siyah Beyazlı taraftarlara futbol federasyonu kuralları çercevesinde kaç kişilik yer hakları varsa sadece o sayıyı verebileceklerine söyleyen İpek, Beşiktaş için bu konuda ayrıcalık yapamayacaklarını ve Siyah Beyazlı takımın bu talebini kabul etmelerinin, ligdeki diğer takımlara saygısızlık olabileceğini sözlerine ekledi.

Bu arada Beşiktaş Denizlispor maçı hazırlıklarına yarın saat 10.30'da Nevzat Demir Tesislerinde basına açık olarak yeapacağı antrenman ile başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder